Ajuntament de Canet de MarAJUNTAMENT DE CANET DE MAR

Notícies
des de mitjan juny fins ben entrat el juliol
PUBLICAT Dimecres, 20.06.2007

Canet respira ja els aires de la Festa Major. Cada any l'allarguem més en el temps. Fa dies que hem començat a celebrar activitats amb tocs de festa grossa, com la festa dels Socarrats, la fira d'artesans, la revetlla del dissabte 16 o la pedalada BTT d'aquest diumenge.

festa major 2006 Aquest cap de setmana, Sant Joan i la setmana que ve l'inici de la Festa Major 2007. El pregó del 28 el farà aquest any la cantant i professora de música Maria Pujadas que comptarà amb la col.laboració de músics, cantaires i antics alumnes de la professora. Ràdio Canet el retransmetrà en directe. Acabarem la nit ballant sardanes a la plaça de la Llenya.

El dia de Sant Pere tindran lloc els actes més tradicionals de la festa, l'Ofici solemne, l'aviada de coloms, concert, focs i ball. La novetat del 2007 és que l'Ajuntament ha contractat el Petit Tren perquè per portar la gent al concert i al ball de Festa Major, que es faran a les pistes de l'institut.
El dia de Sant Pere començarà la nit jove, que es farà divendres i dissabte. Dissabte amb l'actuació de l'orquestra GIRA-SOL.

El plat fort del dissabte 30 és la tercera Nit Màgica. Organitzada de nou pels quatre gats de Canet, un grup de gent diversa que s'autoanomena d'aquesta manera i que ja fa tres anys que ens obsequien amb una jornada plena de llum, olors i sabors diversos.

festa major 06 El diumenge 1 de juliol hi haurà la trentadosena trobada de gegants. Aquest 2007 se celebren els 60 anys dels gegants del barri dels Abells. Per commemorar-ho s'ha fet una reproducció a escala d'en Petrus i la Carlota. Estan pintats a mà i fets amb una barreja de resina i un material pesant. Si en voleu els podeu adquirir per 50 euros a la Casa museu.

Després de la trobada de gegants tornarem a aixecar castells, aquest any davant l'Ajuntament i després cap a Vil.la Flora a escoltar al concert de música clàssica de Festa Major que organitza l'ACPO i l'Ajuntament.

Durant el juliol seguirà la celebració. El dia 7 hi haurà la passejada nocturna per la història de Canet i el concurs de pintura golfa. El diumenge 8 la rierada, que torna a fer-se a la riera. Se sortirà de l'avinguda Marià Serra, se seguirà per les rieres Pinar, Buscarons i acabarem a la Sant Domènec. A la tarda torna la Tamborinada enverinada i al vespre la musclada popular al passeig Marítim.

El cap de setmana següent, el del 14 i 15 de juliol hi haurà el correfoc, amb un recorregut especial per l'interior del poble, sardanes i la festa de proclamació de les pubilles i els hereus del 2007. També la celebració de Sant Cristòfol i la subhasta del concurs de pintura golfa.

Els actes de la Festa Major acabaran el 21 de juliol, amb sardanes a la plaça de la Llenya i la sisena cantada d'havaneres al passeig Marítim.

Consulteu tot el detall dels actes del programa de la Festa Major en aquest enllaç
L'actualització dels actes (recorreguts i altres dades) les anirem publicant a l'agenda del web

També trobareu informació al butlletí d'informació municipal Viure Canet